SpinaliS szék
SpinaliS szék
SpinaliS szék
SpinaliS szék

Vásárlói vélemények

Varga László

"Húsz éve végzek 10-15 órában ülőmunkát üzlettársammal együtt. Nálunk nagyon intenzív igénybevételnek van kitéve a szék. Az eddig vásárolt darabok egy-két évet bírtak, hiába választottunk minőségi terméket. Felkeltette a figyelmemet a Spinalis szék hirdetése, mely felkínálja kipróbálásra a széket. Két hétig volt nálunk a próbadarab. Az első napokban furcsa volt, de az első hét végére éreztem a pozitív hatását. Egyszerűen könnyebben mozogtam. Így a szék megvásárlása mellett döntöttem. Bízom a szerkezet tartósságában, hiszen a logikája is erre enged következtetni: a rugó csillapítja a terhelésből fakadó nyomást."

 

Sánta Józsefné, Márti

"Örülök, hogy kipróbáltam a Spinalis széket. Nekem régóta van gerincproblémám, ami miatt folyamatos mozgásra van szükségem, hogy ne merevedjenek el az izmaim. A szék billenő ülőlapja éppen erre a folyamatos mozgásra késztet. Az első napokban jobban fájt a derekam, valóban izomlázam volt, ami a későbbiekben elmúlt. A szék kényelmes volt, tartást adott. Mikor a kipróbálási idő leteltével visszaültem a régi székemre, értettem meg, milyen óriási különbség van a kettő között."

 

Molnárné Lelesz Judit

"Fogtechnikusként a szék alapvető munkaeszköz számomra. 17 évesen volt egy gerincműtétem, nem igazán ajánlott nekem az ülőmunka, ezért folyamatosan kerestem, hogyan tudom összehangolni a két problémát. A Spinalis szék folyamatosan mozgat munka közben, az izmok nem merevednek el. Hosszan gondolkodtam, tanácsot is kértem. Úgy döntöttünk a férjemmel közösen, az egészség mindennél fontosabb, így megvettük a széket."

 

Eur. Erg. Mischinger Gábor

"Beleültem a SpináliS-ba, és szinte napok alatt kellemesen kezdtem magam érezni. A nyári szabadságot leszámítva már több mint negyedéve használom munkahelyemen a NuBalance Kft. és Szőnyi Zsuzsa termékmenedzser jóvoltából megismert terméket, és most már nem jelent számomra gondot a hosszan tartó ülőmunka és a felállás a székből. Tisztában vagyok azzal, hogy 59 évesen semmilyen csodaszer nem hozza vissza régi tünetmentes mozgékonyságomat, de tudom végezni a munkámat és hódolhatok a székhez-asztalhoz kötött hobbiknak."

 

Dr. Méhes László

"Dr. Méhes László vagyok, a Malomszeren van ügyvédi irodám az MBT Pont felett. Egy véletlen találkozás alkalmával az üzlet tulajdonosa ajánlotta nekem a Spinalis aktív széket kipróbálásra. Meglepett, hogy lehetőség van ingyenes próbaülésre, vásárlási kötelezettség nélkül. Kipróbáltam a terméket, és meglepő módon már rövid időn belül éreztem jótékony hatását. Elmúlt a hátfájásom, frissebbnek éreztem magamat. Szeptember óta használom a Spinalis termékcsalád Hacker típusú székét és mindenkinek csak ajánlani tudom."

 

Marek Annamária

“A Spinalis szék használata előtt minden nap erős derékfájásom volt. Mióta ezt a széket használom teljesen megszűnt. Nagyon jól erősíti a derékizmot az állandó apró mozgások miatt. Ezen a széken kénytelen vagyok egyenesen ülni, ennek hatására javult a testtartásom, azt vettem észre, hogy tömegközlekedésen utazva, ha leülök automatikus egyenes tartással ülök. Semmi pénzért nem térnék vissza egy hagyományos székre.”

 

L.Z.

“A foglalkozásom miatt a munkaidőm legnagyobb részét a számítógép előtt ülve töltöm el. Az évek múlásával nálam is jelentkeztek a deréktáji panaszok. Sokáig és sokféle ülő alkalmatossággal próbálkoztam, hogy kényelmesen ülve fájdalommentesen tudjak dolgozni. Egy mozgásterapeuta ajánlásával találtam rá a Spinalis székre, azóta is hálás vagyok neki. Több éve használom, gyakorlatilag azóta nem jelentkeznek a deréktáji fájdalmak. Igaz nagyon odafigyelek a testtartásomra, és gyakran szakítok időt felállásra és a gerincoszlopom átmozgatására is. Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani, aki hasonló problémával küzd.”

 

Hordósi Erika

"A széket 2012-ben vásároltuk. A szék nagyon kényelmes. A vásárlás oka szerencsére nem egészségügyi probléma miatt volt, leginkább annak megelőzése miatt. A széket azóta már több ismerősnek, ügyfélnek ajánlottuk és meg is vásárolták."

 

Horváth Béla

“A SPINALIS szék termékcsaládot egy barátom ajánlotta a figyelmembe, mikor panaszkodtam derékfájásomról, amit a több mint 20 éves irodai ülőmunka okozott. Több szék kipróbálását követően döntöttem a SPIDER modell mellet, ami méretben, állíthatóságban a legjobban passzolt testalkatomhoz. Teljesen elégedett vagyok a termékkel, hisz a használatot követően egy-két héten belül fájdalmaim teljesen elmúltak, testtartásom javult.

 

Tóth Tibor

"Én 35 évesen túlestem egy gerincsérv műtéten, sajnos elkerülhetetlen volt. Irodai ülő munkát végzek, napi 9 órában ülök a számítógép előtt, a sérvműtét után az orvosom javasolta próbáljak meg ezen változtatni vagy valami alternatív megoldást találni, ezért elkezdtem keresgélni a neten milyen lehetőségek jöhetnek szóba. Rátaláltam a honlapra és elkezdtem gyűjtögetni az információkat a Spinalis székekről. Párommal elmentünk a budai üzletbe és nagyon segítőkészek voltak. Sőt a székeket el lehet vinni kipróbálni 1-2 hétre is akár. Az én választásom az Ergonomic székre esett és nem bántam meg! Mivel a lényeg, hogy egyenes háttal kell ülnöm, a Spinalis szék tökéletesen lehetővé teszi ezt! Nagyon kényelmes az ülőfelülete, kis idő után hozzá lehet szokni hogy gyakorlatilag veled együtt mozog a szék amerre dőlsz. Nagyon jól tartja a hátat is. Fél éve használom, hát- és derékfájás azóta nincs és megfigyeltem hogy annyira hozzászoktam, hogy ha otthon leülök a számítógép elé, már perc után érzem, hogy nem jól ülök és kezdem érezni, hogy fáj kicsit a hátam a rossz testtartás miatt. Lehet otthonra is veszek egyet!"

 

Dr. Faludi Gábor (Együttműködő ügyvéd)

"A szék nagyszerű, különösen, ha éppen akut gyulladás áll fenn. Ha az egyébként nem ép csigolyák/ kisizületek stb. nyugalomban vannak, akkor fárasztóbb a széken ülni. Váltogatva használom a Spinalist, és a korábban meglevő székemet. Az, ha az ember hátracsúszik és a támla segítségét is igénybe veszi, nem jelent elegendő "pihenést". (Ehhez hozzá tartozik, hogy 6-10 órákat dolgozom egyben, és 35 éve folyamatosan tornáztatom a hátamat.)"

 

Dr. Zábó András

"194 cm magas vagyok, 100 –110 kg között változik a súlyom, mondhatnánk: derékfájós alkat. Valóban az, Édesapám is sokat szenvedett és nekem is többször fájt már a derekam.

Idén tavasszal könnyű kerti munkát végeztem. A lehullott fenyőleveleket raktam zsákokba, amikor az utolsó zsáknál, az egyik lehajláskor “beállt” a derekam. De, úgy, mint eddig sosem.

Pár nap múlva elvonszoltam magam a közeli ismerős gyógytornászhoz. Arról is beszéltünk, hogy számítógépes munkát végezve egész nap, szinte mozdulatlanul ülök. Pontosabban vagy magam alá húzott lábakkal, vagy félfekvő helyzetben a széken, amiről már eleve tudtam, hogy helytelen.

Ő javasolta a Spinalis széket, aminek az árát meghallva, mintha a fogamat húzták volna...

Aztán eszembe jutott svédországi munkahelyem, ahol az első hetek egyikében meglátogatott az intézmény gyógytornásza és vagy fél órán keresztül a szoba sarkából figyelte, hogy milyen mozgásokat végzek munka közben és 2-3 különböző típusú széket hozatott fel, hogy ezek közül válasszam ki a legkényelmesebbet. Hozzá kell tennem, hogy odakint nagy hangsúlyt fektetnek az ergonomikus munkakörülményekre. A folyamatosan íróasztal mellett dolgozók olyan asztalt kapnak, amelyiknek a magassága motorosan állítható a térdeplőszékes magasságtól egészen addig, hogy állva is lehet mellettük munkát végezni.

Szóval, ott szoktam meg, hogy olyan magas széken üljek, hogy a térdízületek és a derekam is közel derékszögben hajoljanak meg, a hátam egyenes maradjon és a képernyő szemmagasságban legyen.

A Spinális szék erre alkalmas, számomra a hosszabb teleszkóppal. Hogy miért nem lehet annyi paramétert állítani rajta, mint néhány másik irodai széken, azt a fejlesztő és a gyógytornászok tudják felsorolni. Az asztallap - kis kompromisszummal - kellően magas.

Nyár eleje óta ezt a széket használom. Azóta nem fájt a derekam, igaz nem pakoltam faleveleket, viszont evezni járok sportolásképpen.

Nem volt nehéz megszokni az ülést a Spinálisban – én a Navigator verziót választottam. Az igaz, hogy több órás ülés után nehéz felállni, de elmagyarázták, hogy azért, mert olyan izmokat aktivál, amelyek korábban teljesen petyhüdtek voltak. Ez az apró izomláz pár lépés alatt kimozgódik. Ha pedig arra gondolok, hogy ülés közben észrevétlenül és izzadás nélkül használom és erősítem a comb és hasizmaim egy részét, akkor nem is bánom.

A Spinális székeket az egyenes szélű asztallapokhoz fejlesztették ki. Én sarokasztal homorú ívében ülök, hogy közel és kézre álljon sok minden, ezért a szék más karfát igényelne, amire azonban egyenlőre nem gondolt a fejlesztő, de ez a kérdés is megoldható a funkcionális igénybevétel mellett, kis kompromisszummal. Mivel parkettás szobában dolgozom, fontos, hogy puha görgőkkel szállították a széket.

Nagy kísértés, hogy a lábamat magam alá húzva a szék lábára tegyem, de figyelmeztetem magam és ez is segít az ébrenlét fenntartásában. Igaz, időnként engedek, mert ezzel egy kicsit nyújtom a folyamatosan igénybe vett combizmokat.

Összefoglalva, nem bántam meg, hogy a Spinális széket vásároltam: hasznos, kényelmes, szép. Hozzá kell tenni, hogy hála Istennek, megengedhettem magamnak, hogy munkaeszközként egy ekkora beruházást tehessek."

 

Barna Judit

"5 hónapja használom a Spinalis székcsalád „Ergonomic” változatát, miután megtudtam, hogy gerincproblémákra hatásos segítség lehet ez a speciálisan kialakított szék, különösen azoknak, akik sokat ülnek számítógép mellett.

Nekem a L4 és L5 csigolyámnál komoly szűkület van, ami gyakran kiújuló derékfájást okozott, különösen, ha sokat ültem.

Amikor 2012 novemberében egy baloldali isiász alakult ki nálam, rettenetes fájdalmakkal több héten át, elhatároztam, hogy a speciális gerinctorna mellett azzal is próbálok segíteni magamon, hogy megveszem a Spinális széket, ami labilisra kialakított ülőlapjával folyamatos mozgásban tartja és edzi a kis izmokat a csigolyák között. Ezzel elkerülhető az izmok bemerevedése és fájdalmas görcse.

Való igaz, azóta nagyon ritkán érzek derékfájdalmat, még akkor sem, ha egész nap ülőmunkát végzek. Semmilyen korábbi panaszom nem jött elő, pedig az elmúlt hónapokban – eléggé el nem ítélhető módon - már a gerinctornát is hanyagoltam.

Szóval, úgy tűnik, megérte az anyagi áldozat, nekem segített a szék használata."

 

Csider Magdolna

"A Spinalis széket 2012 nyarán volt alkalmam kipróbálni a Nubalance képviselete ajánlásából. Több ilyen szék is volt Társaságunknál kipróbálás céljából. Fokozatosan kerültek beszerzésre ilyen típusú székek. Cégünknél több gerincproblémával küzdő munkatársunk is van. Én személy szerint 2013 őszén kaptam az irodánkba egy ilyen széket. Alacsony termetem miatt a Spinalis Smart széket ajánlotta a képviselő. Gyermekkoromban gerincferdüléssel jártunk Budakeszire, gipszágyban feküdtem és fűzőt viseltem. Sok évvel ezelőtt volt mindez, és megtanított a helyes testtartásra a gyermekkori életvitelem. Sajnos az évek múlásával kialakulóban van két gerincsérv is, melyet MR vizsgálat bizonyított. A szeptemberi használat óta nagyon jól érzem magam, enyhültek a sérv által korábban jelzett váll körüli fájdalmak. Természetesen mindezek mellett rendszeresen tornázom heti 3 alkalommal, de minden bizonnyal a szék jótékony, elsősorban preventív hatásáról tudok számot adni. Javaslom mindenkinek, aki ún. ülőmunkát végez, próbálja ki és az eredmény önmagáért beszél."

 

F. Zoltánné Györgyi

"2003-ban porckorong sérvet diagnosztizáltak, alulról a 6. csigolyámnál. Műtétet javasoltak, de szerencsére - egy jó gyógytornásznak köszönhetően - mckenzie tornával sikerült meggyógyulni. Azt követően, főleg a téli hónapokban rendszeresen voltak gerincproblémáim, injekciós kezeléseket kaptam, hetekig táppénzen voltam, stb. 5 évvel ezelőtt az irodánkba eljött egy ügynök, aki magával hozott egy Spinalis széket. Ajánlotta, hogy próbáljam ki, 2 hétig nálunk lehet. Részletesen elmagyarázta, hogy mire jó a szék, és a főnököm volt olyan kedves, megvásárolta a cég számára a széket. Először csak napi 1-2 órát használtam, meg kellett szokni, de ma már napi 8 órában ezt a széket használom. Azóta nem voltak gerincproblémáim, nem kellett táppénzre mennem. Én csak ajánlani tudom mindenkinek."

 

Molnár Dániel

"Már több mint fél éve használom a Spinalis széket. Előtte olcsó irodai székeket használtam, de rá kellett döbbennem, hogy ez a hanyagság az egészségembe kerülhet. Gyakran fájt a derekam a munkaidő végére, de előfordult, hogy már ebédidőben kellemetlen volt az ülés a helytelen testtartás miatt. Meggyőződésem, hogy a Spinalis széknek köszönhetem azt, hogy ma már 8-10 órát ülve sem érzem magam kellemetlenül. Sokkal pihentebben, fittebben indulok haza, ami felbecsülhetetlen érzés!"

Webáruház készítés
simplepay_hu