SpinaliS szék
SpinaliS szék
SpinaliS szék
SpinaliS szék

A természeti törvények alalpelveit alkalmazva a legtudatosabb módon járulunk hozzá, hogy az ülő munkát végző ember egészséges maradjon.

Miért jött létre az aktív ülést biztosító technológia?

A civilizált ember mozgásformája jelentős mértékben eltér attól, amire mozgató rendszere kifejlődött. A tudás alapú társadalomban jelentősen lecsökkent a fizikai munkát végző dolgozók száma és jelentősen megnőtt azok száma, akik a mindennapi munkájukat ülve kénytelenek végezni. Az ülés statikus állapot, ami - többek között - a gerinc melletti izom erejének leépüléséhez vezet. Ez tulajdonképpen az egyik alapvető oka a derék- és hátfájásnak, illetve a folyamatból kialakuló súlyosabb degeneratív betegségeknek, mint például a gerincsérv. A hát- és derékfájás jelentősen csökkenti a koncentrációt, elveszi a figyelmet a tényleges munkavégzéstől, a gerincsérv kialakulása munkaképtelenséget, a műtéttel járó kellemetlenséget, többletköltséget, illetve kereset kiesést okoz. Mindezek mértéke milliós nagyságrendű veszteséget okozhat az ülő munkát végzők életében.

Az élet nagy igazsága, hogy ha megjelenik egy társadalmat érintő probléma, előbb-utóbb megjelenik a megoldás is. Ehhez alapvetően kapcsolódik az emberek egészségükkel kapcsolatos intelligenciájának növekedése a XXI. században. Ami fontos értéket képvisel az emberek számára, arra költenek és használják is. Ezt mondhatjuk el a SpinaliS székről, amelynek elterjedése fordulatot hoz az ülő foglalkozású emberek életminőségében. Ma már néhány száz elégedett ügyfél éli boldogan, fájdalom nélkül a mindennapjait Magyarországon.

ÖN NEM TUDJA ELKÉPZELNI AZ ÜLÉST HÁTFÁJÁS NÉLKÜL? A SPINALIS SZÉK IGEN!

HAGYOMÁNYOS IRODASZÉK FIZIOLABDA SPINALIS TERÁPIÁS SZÉK

A gerinc alsó szakasza sérül, fájdalomhoz vezethet.

 

SpinaliS széken való ülés utánozza a labdán való ülést.

 

A mozgó ülőfelület követi a test mozgását.

 

A hagyományos irodaszék rögzített ülőfelületével passzív ülést biztosít a gerinc számára, vagyis egyenetlen lesz a terhelés eloszlás a porckorongokon, ami erősödő fájdalomhoz, hosszútávon sérüléshez vezet. Az egészségügyben a szakemberek már régóta ajánlják az óriáslabdán való ülést gerinc sérülések esetén. Ugyanezt szokták javasolni gyerekeknek is aktív ülés gyanánt, mert javítja a testtartást, erősíti a hát- és hasizmokat. A SpinaliS széken való aktív ülés imitálja az óriás labdán való ülést. Erősíti a hátizmokat, javítja a testtartást, így megelőzhető a hátfájdalom. A gerinc folyamatosan a megfelelő helyzetbe kerül a szék használatakor.

 

A SpinaliS első ránézésre egy hagyományos székre hasonlít, ám hatás mechanizmusát tekintve pont ellentétes egy székkel.nFunkcióját tekintve ülhhetünk rajta, de mégsem kell számolnunk azokkal a hatásokkal, amelyek az ülő foglalkozású ember degeneratív mozgásszervi betegségeit idézhetik elő.

Hatásmechanizmusa által a csípő, gerinc, has izmait folyamatos aktivitásban tartja, biztosítja, hogy a gerinc tartó szerkezete egészséges maradjon vagy felépülépüljön. Teljes mértékben kiegészítő terápiája lehet bármilyen rehabilitációs folyamatnak, hozzájárulva az elért eredmény megtartásának stabilizálásának.

A SpinaliS technológia alkalmazásának eredménye az időráfordítás nélküli, energikus, egészséges munkavégzés, a folyamatos mozgásból adódó jobb anyagcsere, több kalória égetés a mindennapok során.

Kérjen információt az Önhöz legközelebb álló mozgásszervi szakembertől vagy tekintse meg honlapunkon az Országos Gerincgyógyászati Központ ajánlását!

Ha Önnek már fáj a háta, a dereka vagy egyszerűen egészségtudatos emberként már a preventív szakaszban is hajlandó figyelmet szentelni az egészségére, legyen tulajdonosa a világ legkisebb Pilates stúdiójának, amely hatékonyan segíti mindennapjait.

Webáruház készítés
simplepay_hu