SpinaliS szék
SpinaliS szék
SpinaliS szék
SpinaliS szék

Gyakran feltett kérdések és válaszok

1. A SpinaliS széket lehet egész nap használni?

Igen, de mindenképpen fontos a fokozatosság betartása, ezáltal időt adunk a szervezetünknek az aktív izommunka fájdalommentes kialakulásához.

2. Ugyanúgy kell használni, mint a hagyományos széket?

Nem. A SpinaliS székre, óvatosan kell leülni, hiszen az ülőlapja spirál rugóra van felfüggesztve, ennek következtében az ülőlap instabil. Optimális állapotban leüléskor a testsúly az ülőlap közepére kerül.

3. Meg kell tanulni ülni ezen a széken?

Igen. Fontos, hogy tudjuk megfelelően használni.

4. Mit jelent a passzív ülés funkció?

A széket úgy használjuk, úgy ülünk rajta, mint egy hagyományos irodai széken. Hátunkra rásimul a háttámla, karok megpihennek a karfán. Ekkor is van az ülőlapnak egy csekély mozgási lehetősége.

5. Mit jelent az aktív ülés funkció?

Az ülőfelületen picit előrébb ülünk, mint passzív ülés funkcióban, tehát figyelünk arra, hogy a gerincünk vonala kövesse a rugó vonalát. Ekkor az ülőlap bedől és a felsőtest súlyának egy részét kénytelenek vagyunk a lábunkra terhelni. Ezáltal tehermentesítjük a porckorongokat és biztosítjuk az alsó végtag vénás keringését. Ebben a pozícióban nem használjuk a háttámlát és a karfát. Olyan érzés mintha labdán ülnénk.

6. A karfát lehet külön állítani?

Minden SpinaliS terméknek állítható a háttámlája ezzel együtt a karfája. Antropometriával foglalkozó szakemberek szerint, ha az ember leengedi, ellazítja a vállát, az alkart felemeli derékszögben, akkor a könyökcsúcs ott helyezkedik el, ahol a lumbális gerincszakaszt alá kell támasztani. Ezt az összefüggést kihasználva, a gyártó úgy alkotta meg a SpinaliS termékeket, hogy a háttámla és a karfa rögzítése egybe essen. Ez megkönnyíti a háttámla magassági beállítását.

7. Az ülőlap magassága állítható?

Igen, mint a hagyományos irodaszékek esetében a SpinaliS termékek esetében is gázlift működteti az ülőlap magasságát. A termékeket normál magasságú gázlifttel szállítjuk. Amennyiben a felhasználó magassága 160 cm alatt van, abban az esetben javasoljuk az alacsonyabb gázlifttel történő rendelést. Illetve, amennyiben a használó 190 cm feletti magas javasoljuk a magasabb gázliftet.

Különböző méretű gázliftek magasság állítási amplitúdója megegyezik, a különbség, az alsó (alap) állapot magassága.

8. Mindenkinek egyformán jó mindegyik modell?

Nagyon fontos, hogy adott testalkathoz, megfelelő típust válasszunk, és azt helyesen állítsuk be.

Smart típus, azoknak ajánljuk, akiknek nincs szükségük háttámlára
Basic típust, gyerekek és filigrán hölgyek részére ajánljuk
Hacker típust, unisex modell. Átlagos alkatú hölgyek és alacsonyabb termetű urak egyaránt szívesen választják. Hálós háttámlája miatt modern irodába ajánljuk. Mivel magas háttámlája van, de kategóriájában a legkedvezőbb az ára ez az egyik legkedveltebb modell.
Apollo típus, klasszikus stílusú irodaszék. Átlagos alkatú hölgyek választják általában. A háttámla és az ülőfelület ergonóm kiképzése miatt nagyon kényelmes, kellemes a használata.
Navigator típus, megjelenésében hasonló az Apollo modellhez, de háttámlája magasabb. Ez egy férfias, kényelmes modell. Háttámlája és ár-érték aránya miatt az egyik legkedveltebb modell. Bevonata velúrhatású szövet.
Spider típus, hatalmas ülőfelülete miatt, azok választják, akik nagyobb stabilitásra vágynak, mint a többi típusnál tapasztalható. Magasabb hölgyek és urak egyaránt szívesen választják. Szövete speciális, kosz- és víztaszító, könnyen tisztítható. Háttámlája nem fa alapú, ennek következtében maximálisan követi a használó hátvonalát. Háttámla szövete speciális gyöngyvászon anyag.
Dent típus, egészségügyi felhasználók számára kifejlesztett modell. A bevonat 3 színben kapható antibakteriális műbőr. Csak króm vázzal rendelhető. A termék specialitása, hogy háttámlája, külön mozog az ülőlaptól, ezáltal karfaként is üzemel. Lábcsillag lábtartó karikával ellátott.
Pilot típus, exkluzív kivitelű modell. Magas emberek részére ajánljuk, illetve azok választják akiknek az ülőgumó, ülőideg problémájuk van. A termék specialitása, az ülőlapba szerelt plusz légpárna, a háttámla nem csupán horizontálisan, de vertikálisan is állítható (mint az autóülések esetében is), karfája dizájnos, fejtámlás modell. Bevonat 4 színből választható bőr+alcantara szövet.


9. Van lehetőség a termékek kipróbálására?

Igen, van lehetőség. Minden típust be tudunk mutatni a bemutatótermünkben, a Budapest XI. kerület Daróczi út 36. (101 kapucsengő) alatt, előzetes telefonos egyeztetés alapján: +36 70 310 41 66. Itt az érdeklődő eldöntheti, melyik modellt találja a legkényelmesebbnek, és van lehetőség arra is, hogy otthonában vagy irodájában kipróbálja a terméket.
A próbaülés nem jár vásárlási kötelezettséggel.
A próbaülés ideje: 7 nap. A felhasználó már 3 nap után érzi a hatását.

10. Milyen hatása van a SpinaliS termékeknek?

Intenzív használat okozhat izomlázat, melyet fájdalomként élhetünk meg, ezért fontos a szervezet fokozatos szoktatása a termékhez, hiszen olyan izmokat mozgatunk meg, amelyek eddig nem vagy csak alig dolgoztak. A SpinaliS termékek az apró balanszírozó mozdulatokkal a gerincet körülvevő apró (mély) izmokat erősítik, amelyek azért felelősek, hogy gerincoszlopunk a helyes pozícióban legyen, ami a görbületek megfelelő ívei mellett azt is jelenti, hogy a csigolyák közötti porckorongok optimálisan terhelődnek, valamint a csigolyák közötti távolság megtartott lesz. Ha ezek az apró izmok nem elég erősek, a csigolyák közötti távolság csökken és a porckorongokra nehezedő nyomás nő, aminek a következménye lehet a gerincsérv. Valamint ezen izmok gyengeségei okozhatják azt, hogy a csigolyák hajlamosabbak lesznek elmozdulni és az ott kilépő idegszálakat nyomni, becsípni. Ezt nevezzük lumbágónak. A széken történő nagyobb mozdulatokkal a felületi izmokat dolgoztathatjuk (has-, hátizom fal).

11. Mennyi időre terjed ki a termékre a garancia?

A kötelező jótállásról szóló 151/2003. Korm. rendelet, illetve a 19/2014. NGM rendelet szerint az alábbi sávos, értékfüggő jótállási időt biztosítunk termékeinkre:

  • 10 ezer és 100 ezer forint közötti vételár esetén 1 év
  • 100 ezer és 250 000 ezer forint közötti vételár esetén 2 év
  • 250 ezer forint feletti vételár esetén pedig 3 év
Webáruház készítés
simplepay_hu